Direct aan de slag

Niet solliciteren, maar op de werkvloer laten zien wat je in je mars hebt? Voor een vacature waar ‘Direct aan de slag’ bij staat, hoef je geen sollicitatiebrief te schrijven! Je gaat in het echt laten zien wat je allemaal kunt.

Vind je het lastig om een sollicitatiebrief te schrijven? Of kijk je altijd als een berg op tegen een sollicitatiegesprek? Reageer dan op een vacature waar ‘Direct aan de slag’ bij staat. Bedrijven hebben bij deze vacatures aangegeven dat ze geen sollicitatiebrief en cv hoeven te ontvangen. Je hoeft alleen je gegevens achter te laten en te laten weten dat je graag aan het werk wilt!

En dan?

Je gegevens komen terecht bij het bedrijf waar je solliciteert. Zij nemen vervolgens contact met je op en spreken af wanneer je kunt komen werken. Het gaat om een ‘proefperiode’, waarin je tijdens het werk kunt laten zien of het werk bij je past. Dit kan een periode van een dag zijn, maar ook een week.

Wat gebeurt er daarna?

Na de ‘proefperiode’ gaat de werkgever met je in gesprek. Zijn jullie allebei tevreden? Dan zal de werkgever je een contract aanbieden. Ziet een van de twee het toch niet zitten? Dan krijg je de dagen die je hebt meegedraaid uitbetaald, maar volgt er geen vast contract.

Kan ik ook zoeken op Direct aan de slag-functies?

Ja, dat kan. Op de vacaturepagina heb je de mogelijkheid om ‘direct aan de slag’ aan te vinken bij de filters. Zo krijg je alleen nog maar vacatures te zien waarbij je niet hoeft te solliciteren, maar alleen je gegevens achter hoeft te laten!

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.